Team What Else. bestaat 10 jaar alweer!

Een terugblik en doorkijk met Else van Lier op 10 jaar (Team) What Else…!

Team What Else. 10 jaar… En toen waren we dus zomaar 10 jaar verder!?

Nou ja… zomaar? Dat nu ook weer niet. Maar de uitspraak ‘time flies when you’re having fun’ gaat in dit geval wel op. Ik kijk met een brede glimlach terug op de afgelopen 10 jaar Team What Else.

Een mooi moment om even stil te staan maar ook zeker vooruit te kijken! Want er gebeuren veel mooie dingen op dit moment en deze ontwikkelingen zijn in volle gang! Neem ons even mee naar hoe het begon.

Nou eigenlijk op een heel natuurlijke manier; ik was alweer wat jaartjes werkzaam bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waar ik op een gegeven moment steeds meer in ‘n coachende / begeleidende rol rolde. Hierbij stond mijn interesse in de mens achter de organisatie centraal.

Al snel besloot ik om de opleiding Bedrijfspsychologie te volgen en aansluitend de erkende Coachopleiding aan de Alba-academie en zo was het zaadje gepland. En het smaakte naar meer… na 12 jaar bij de SVB gewerkt te hebben, heb ik dan ook de overstap gemaakt en ben ik gestart met Coaching What Else.

Spannend moment?

Mwoh … dat viel wel mee. Als iets goed voelt durf ik er voor te gaan en dat was het geval. Het was meer van; ‘dit wil ik en dit ga ik doen!’ Daarnaast denk ik dat het feit dat ik een echt ‘mensen-mens’ ben zeker heeft bijgedragen aan deze stap… ik heb een oprechte, intrinsieke interesse in mensen en wil graag een bijdrage leveren aan het welzijn van de ander. Dit voel ik in hart en nieren en straal ik waarschijnlijk ook uit.

En toen?

Tsja… heel eerlijk? Die eerste tijd was echt wel pittig! Ik startte mijn werkzaamheden aan huis… daar zat ik dan op mijn zolderkamertje, zonder collega’s.

Het eerste jaar was echt een (persoonlijk) ontdekkingsjaar en best zoeken; welke coach ben ik? Wat past bij mij? Bij welke organisaties sluit ik als coach het beste aan? En ook mijn onzekerheden kwamen om de hoek kijken; ‘ga ik hier mijn brood mee verdienen?’ Kan ik echt het verschil maken?’ Achteraf helemaal niet zo gek, die twijfels, en vele startende ondernemers zullen ze herkennen, maar op dat moment wel heel spannend. Ik nam een besluit en ben naast het coachen gestart met de opleiding Verpleegkunde bij Fontys Hogeschool te Eindhoven.

Dus weer terug in de schoolbanken?

Ja! En in een richting die aansloot op mijn zorgzame kant. Ik bloeide op… ik maakte weer deel uit van een groep, hoorde weer ergens bij! Erop terugkijkend denk ik dat dat er voor zorgde dat ik me weer zekerder ging voelen. Ik kwam weer meer in mijn kracht te staan.

Een periode van ‘en / en’ volgde. Ik ging als verpleegkundige stage lopen op een dementie-afdeling. Wat heb ik daar veel geleerd en ervaring opgedaan. Daarnaast groeide ook Coaching What Else. Ik ging steeds meer coachtrajecten en trainingen verzorgen, met name binnen de sectoren Onderwijs, Zorg en Overheid.

Op een gegeven moment werd me duidelijk dat ik moest kiezen: of ik ga door met de Verpleegkunde opleiding of met Coaching What Else., maar beiden…..nee, ik moest ergens de focus op gaan leggen om voor mezelf ook een goede balans te kunnen behouden. Want geloof me… een vierjarige HBO studie, een eigen groeiend bedrijf in combinatie met het gezinsleven (onze dochter Jenna was toen 6 jaar) vraagt toch echt om keuzes maken 😉. En dat moment volgde dan ook vrij snel:

Ik besloot na bijna 2 jaar te stoppen met de opleiding Verpleegkunde, want ik besefte dat ik toch echt niet het coachen en training geven wilde loslaten. Het voelde goed, ik kon dit en met een berg aan energie en zelfvertrouwen was het moment daar om echt volledig voor Coaching What Else. gegaan!

We are growing!?

Ja! Letterlijk en figuurlijk…. Het zolderkamertje werd ingeruild voor de grote slaapkamer die werd omgetoverd in een mooie coachruimte. En in plaats van dat mijn man Job dacht; ‘nu wordt het te gortig’ (hahaha!), besloot ook hij om op enig moment in te stappen. Ook dit is niet van vandaag op morgen gegaan, want Job was al die tijd al nauw betrokken bij de ontwikkelingen.

Met de komst van Job werd Coaching What Else. Team What Else.! Zijn achtergrond, kennis en ervaring op het gebied van leiderschaps- en organisatie ontwikkeling en coaching- en training was een welkome aanvulling. En daarnaast kent niemand je zo goed als je eigen partner!

Eens! Maar ging het aan de eettafel ook nog wel ‘ns ergens anders over dan over Team What Else.?

O ja hoor! Dat hebben we vaak prima gescheiden kunnen houden. Zo zorgt onze dochter Jenna er voor dat we ook gewoon pap en mam zijn en we op z’n tijd prima kunnen afschakelen 😊.

En toen kwam Corona! En waar veel ondernemers hun adem inhielden…

Dat was zeker een spannende en ook wel onrustige tijd. Maar geloof het of niet, juist in deze onzekere tijden, namen wij een aantal stoere beslissingen; we hadden net ons oude huis verkocht en gestart met de bouw van ons nieuwe huis. Daarnaast zagen we dat het toen het juiste moment was om een nieuwe plek te zoeken voor Team What Else. Twee maanden na de lockdown kregen we de sleutel van onze nieuwe werkplek in ECI Cultuurfabriek te Roermond. Een mooie, lichte ruimte op een locatie die helemaal bij ons past.

En daar gingen we, de boel verhuizen en inrichten met z’n tweeën … want hulp zat er even niet in gelet op de maatregelen. Ook weer super spannend! Doen we het goed? Is dit het moment? Maar we geloofden er in… en dat was genoeg voor de volgende stap.

Time flies!

En dat geldt ook voor de ontwikkelingen om ons heen… we merkten dat er andere vragen binnen organisaties en hun medewerkers aan bod kwamen. Het ‘oude’ begint te knellen en dat geldt ook wel voor mij als ik erop terugkijk; ik heb altijd hele mooie dingen mogen doen en heb veel mensen weer in hun kracht gezet na een periode van uitval/ burnout. Maar hoe mooi zou het zijn als we de omslag naar de voorkant kunnen maken; ons richten op amplitie (investeren in zaken die al goed gaan) in plaats van op preventie (als het al ‘schuurt’) of op een later stadium waar er sprake is van uitval.

Vanuit dat gedachtengoed ben ik de opleiding tot Vitaloog gaan volgen met als doel; meer aan de voorkant’ komen en in dat kader naast coaching en trainingen verzorgen ook Vitaliteitsprogramma’s binnen organisaties adviseren en begeleiden.

Vertel eens … Hoe zit dat met hetzelfde ‘Gen’?

Hahaha! Ja, die uitspraak komt inderdaad nogal ‘ns bij ons voorbij. Nou, groei vraagt om versterking … je wil mensen met hetzelfde ‘gen’ aanhaken; die snappen en voelen waar dit over gaat. Die dezelfde taal spreken! Die vanuit positiviteit in mogelijkheden denken. Hier hebben Job en ik een heel duidelijk beeld over. En hoe mooi is het als je aan de slag gaat vanuit deze intentie en deze mensen op enig moment op je pad komen?

Zo ontmoette ik Erline op de opleiding tot Vitaloog. Hoe bijzonder is het dat je iemand ontmoet bij wie je aan een woord genoeg hebt, waarbij je volledig jezelf kunt zijn en die ook nog ‘ns dezelfde zienswijze op (organisatie) ontwikkeling deelt? Sommige dingen zijn geen toeval maar moeten zo zijn… daar geloof ik inmiddels oprecht in.

En daarnaast hebben we natuurlijk nog onze gewaardeerde samenwerkingspartners die een mooie aanvulling vormen op ons aanbod. Zo hebben we inspanningsfysioloog Marcel Schmitz die middels zijn FIT! testen een zeer welkome aanvulling is en we werken met Simone Geuijen op Psychomotorisch vlak samen in trainingen. Kortom: we hebben inmiddels een aantal hele fijne professionals aangehaakt! … met hetzelfde gen! 😉

Doorkijkje naar de toekomst?

Volledig vanuit vertrouwen: het voelt stevig! We hebben een krachtig verhaal en eigen identiteit en een ieder draagt bij vanuit eigen persoonlijkheid, kennis en ervaring en hetzelfde GEN! We begrijpen wat er nodig is om nu en in de toekomst positief en met een lekker dosis humor goed beslagen ten ijs te blijven komen en delen deze kennis en kunde graag met de organisaties en bedrijven in (Nederlands én Belgisch) Limburg en Noord-Brabant. Dat vind ik ook erg belangrijk in mijn werk om op verschillende locaties te komen. Dan weer een school, een gemeente of een ziekenhuis, dan weer een bedrijf of in een productie-omgeving… je ziet en leert overal iets van en op locatie krijg je enorm veel informatie en dus inzicht in wat er speelt en hoe het gaat! Boeiend.

En we blijven oog houden voor verandering, want onze omgeving blijft in beweging! Gelet hierop zou ik het heel tof vinden om gaandeweg ook de jongere generatie aan te haken. Job en Erline moeten dan altijd een beetje gniffelen (‘Ja hoor, oma!’ 😉) maar hey, wij gaan ook langzaam naar de 50 en nieuwe instroom, ideeën en energie is onmisbaar. Ook leuk om te zien dat onze dochter Jenna interesse heeft om haar rol te pakken binnen TWE. Haar interesse ligt op het gebied van communicatie en ze is ontzettend creatief. Stay tuned voor haar inbreng op onze socials!

Trots op Team What Else. 10 jaar!?

Mega trots! Op alles wat we hebben neergezet en wat er momenteel nog aankomt! Ons nieuwe concept FIT! staat als een huis en sluit mooi aan op de hedendaagse behoeften van bedrijven / organisatie en hun mensen. Een mooie mix van leiderschap / vitaliteit vertaald in ons FIT! > vanuit Flow – Intentie – Transitie! Door echt te luisteren naar de behoeften van anderen kom je tot de kern; vul niet in maar haal op en stem samen af!

Mooi … die laatste!

Je bedoelt oprecht luisteren? Jazeker… Ik durf ook wel te stellen dat hier echt onze kracht zit; echt oog hebben voor de ander. Maar dat maakt ook dat ik dit soort dingen (praten over mezelf) best lastig vind; ik hoef niet zo te ‘shinen’. Ik doe gewoon m’n ding en hoop anderen hiermee verder te helpen. Al moet ik wel zeggen dat als ik iets doe dat past en goed voelt… ik ook echt los ga! In trainingen ben ik helemaal in mijn element. Dat is niet gekunsteld maar gaat helemaal vanzelf. Die Flow gun ik echt iedereen!

Hier ben je aardig mee bezig! Heb je nog ’n mooie afsluiter?

Doe waar je talent voor hebt en leef ‘van binnen naar buiten’ en… volg je hart! Ga ervoor, ook als het spannend is.

Meer weten? Neem gerust contact op en we praten verder over FIT! voor jou of je team/organisatie!

Stay FIT! en op naar de volgende 10 jaar! Team What Else. 10 jaar verder…

Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?

Vragen? Tips... tops? Laat het ons weten!