Team prestaties verbeteren? Bij Team What Else. natuurlijk.

Vitaliteit van team op orde = prestaties in de lift

Als je team vitaal is, dan gaan de prestaties vanzelf omhoog. Klinkt simpel dat team vitaliteit, maar is het dat ook? Eerst even toelichten wat een vitaal team is. Dat is meer dan een team waar de teamleden goed met elkaar kunnen opschieten en waar de sfeer goed is. Een vitaal team werkt goed samen, past goed in de omgeving/context, past zich aan veranderende omstandigheden aan, is vernieuwend én communiceert effectief in een veilige context. En presteert dus bovengemiddeld goed! Dus de eerste stap…? Verbeter eerst vitaliteit van je team, dan volgen de prestaties vanzelf.

Wat wil jij met je team bereiken?

Stel je eens voor dat je…

  • de teamprestatie naar een hoger niveau tilt,
  • de output van het team flink verbetert,
  • de communicatie met en in het team verbetert,
  • teamleden beter feedback gaan geven en
  • de motivatie van de teamleden toeneemt.

Wat is het doel wat jij voor ogen hebt met jouw team? Eén hele duidelijke? Een combinatie van een aantal doelen? Wat het ook is, het ontwikkelen van je team vraagt tijd en aandacht. Zeker als je van je team niet alleen een goed presterend, maar ook een vitaal team wilt maken.

Aan de slag met teamontwikkeling op weg naar vitaal team

In een vitaal team zijn sowieso de prestaties goed. De output/productiviteit is prima, de sfeer is goed, de teamleden communiceren effectief met elkaar en met de leiding, er is sprake van mentale veiligheid in het team. Ook is het team in staat om zich snel en adequaat aan te passen aan veranderende omstandigheden en veranderingen in de teamsamenstelling goed op te vangen. Nieuwkomers in het team voelen zich snel thuis en werken snel volwaardig mee. Klinkt goed, niet?

Na de zomervakantie aan de slag met teamontwikkeling?

Wil je na de zomervakantie goed uit de startblokken met jouw team, ga dan actief aan de slag met de ontwikkeling van je team. Wij helpen je hier graag bij. Op onze site vind je meer informatie hierover. Contact opnemen met ons kan natuurlijk ook. We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden.

P.S. Ben je benieuwd naar onze social media? Check bijvoorbeeld onze LinkedIn bedrijfspagina eens. Zo krijg je al een goed beeld van wie wij zijn en wat we doen!

Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?

Vragen? Tips... tops? Laat het ons weten!