Over boomers, generatie X tot en met Z

Hey werkgever, herken je dit…? Over boomers, generatie X tot en met Z…

Er is iets gaande op personeelsgebied in onze organisaties … HR professionals, managers, teamleiders en recruiters kreunen en zuchten dat het zo moeilijk is om aan nieuwe mensen te komen. Boomers, generatie X tot en met Z; one size fits all werkt niet meer… zo veel is wel duidelijk!

En als je ze dan eindelijk aan tafel hebt, blijkt er toch echt iets heel anders op het wensenlijstje van de ‘jonkies’ te staan als bij jouw start op de arbeidsmarkt. Remote werken, voldoende ruimte voor juiste combi werk – privé (‘mijn hond moet om 12 uur even uit en op woensdag heb ik om 16:00 uur spinningles) en zingeving niet te vergeten! > Eeeh, even laatste vraag; ‘wordt hier ook aan social return gedaan, want ik wil wel graag iets betekenen voor onze maatschappij.’

Kortom, tijden veranderen en flexibiliteit is gewenst… van beide kanten!

Je begrijpt, ik chargeer bovenstaande ’n beetje 😉 Maar er is wel een kentering gaande. Babyboomers (1945-1955) / Generatie X (1970-1985), Y/ Millenials (1986-2000), en Z (2001-2015)…. Ze moeten allemaal binnen de muren van jouw organisatie door 1 deur met elkaar. En het liefst moeten ze elkaar aanvullen, versterken, elkaars taal spreken, en wederzijdse talenten benutten en natuurlijk dezelfde doelen nastreven

Lieve bestuurder / leidinggevende… ik zie je schrikken! En denken… ‘Hoe dan?’

Tsja… klinkt als een flinke klus, he?! Want hoe vertaal je je visie/ strategische koers in al deze verschillende talen en hoe zorg je ervoor dat iedereen hier gevoel bij heeft? En die KPI’s… zijn die nog wel van deze tijd? Om nog maar niet te spreken over je beoordelingscyclus. En zeker wil je de teugels best laten vieren en je mensen vertrouwen, maar uhhh… een beetje controle is toch ook wel erg lekker.

AAAARRRRGHHHHH… hoe ga jij dit fixen?

Het lijkt een haast onmogelijke opgave om al deze neuzen (en neusjes) dezelfde kant op te krijgen. Hoe word jij die FIT!te  werkgever waar jouw mensen zo’n behoefte aan hebben. Die leider die acteert vanuit zijn/ haar eigen persoonlijkheid, open staat voor nieuwe inzichten en hier ook naar durft te handelen?

Something is going on… da’s een ding dat zeker is!

En in plaats van onze ogen ervoor te sluiten kunnen we het maar beter omarmen! Ook ik als frisse 40’er (dacht ik zelf) merk het in mijn omgeving en dit wordt soms ‘píjnlijk’ duidelijk. Zo word ik niet meer uitgenodigd voor de maandelijkse coctailparty want ‘hmmm, die is eigenlijk voor collega’s tot 30 jaar bedoeld. Maar eeeh… je mag wel mee als je zin hebt hoor… je kunt prima voor 30 door (hahaha)’. Leuk bedoeld natuurlijk, maar laat maar lieve Milllenials en ‘alfabet collega’s’.

I get it! Have fun! Ik kruip vanavond lekker met een goed boek op de bank… met een zelfgemaakte cocktail, dat dan weer wel! 😊

En misschien zit daar wel de oplossing… Laat elkaar lekker! Stel je verwachtingen bij en luister oprecht naar elkaars behoeften.

‘Maar het moet wel oké blijven. ‘Want hoe ziet dat ‘laten’ eruit? … ik heb wel een toko te runnen hierzo’! Hoor ik je denken. Alle begrip en natuurlijk helemaal waar, maar juist daar zit ‘m de verborgen link. Dit vraagt iets van ons allemaal.

Directeur-Bestuurder / Manager / Teamleider / HR professional…

Prijs je gelukkig! Je hebt het allemaal in huis om nu en in de toekomst het verschil te (blijven) maken. Maar dit gaat niet vanzelf… Laten we al deze verwachtingen, idealen, doelen en behoeften eens op een rijtje zetten en samen het gesprek aangaan om tot een passend geheel te komen. Het echte gesprek voeren waarbij zaken die al gauw in de waan van de dag onder de waterlijn geraken, benoemd mogen worden in plaats van vooruitgang in de weg staan en voor ergernis zorgen.

Zo houden we het leuk samen, ontstaat begrip voor elkaar en maakt Cheyenne van 21 Willem, die volgend jaar met pensioen gaat, met alle liefde nog even wegwijs in het nieuwe primaire systeem 😊

Maar hoe zit het met jou? Durf je jezelf als leidinggevende ook achter een oor te krabben en door die 2.0 bril te kijken…? Want het begint bij jou! Als jij het ‘NIEUWE’ gaat omarmen en uitdragen, zorg je voor ambassadeurs die samen met jou die inzichten uitrollen en op hun beurt hun mensen meenemen.

Spannend?

Jazeker.. ook voor jou die al jaren met hetzelfde bijltje hakt en met dat bijltje best prima resultaten boekt(e). Maar om die bijl (lees jezelf en jouw organisatie) scherp te houden moet je oog hebben voor verandering. En het is de vraag of ‘best prima’ voldoende is… Want je voelt dat de toekomst vraagt om anders kijken en dat dit niet vanzelf gaat, zeker niet in de waan van de dag.

Handje hulp nodig?

Wij kijken, denken en voelen graag met je mee want je hoeft dit niet alleen te doen. We realiseren ons dat dit niet iets is dat je ‘er nog even bij doet’… al hebben we je er wel bij nodig! Samen werpen we een frisse blik op jouw organisatie, sparren we over het werven van Generatie X, Y & Z en over het enthousiasmeren en optimaal benutten en happy houden van je ‘oude garde’.

Samen zorgen we ervoor dat jij en jouw organisatie lekker door kunnen pakken in 2023! 

Is it right or wrong

Try to find a place

We can all belong

Be as one….

Let’s come together … right now, in sweet harmony’

– The Beloved –

Team What Else.

#FIT! #flow #intentie #transitie #! #persoonlijkleiderschap #huldeaandestuiterbal #dwarsliggers #olifantbijdelurvenpakken #deepdemocracy #eigentijdsleiderschap #vitaliteit #fitteorganisaties #fitteprofessionals #nieuwleiderschap #vitaliteit #vitaleorganisaties

Laat je nog meer inspireren! Dat kan ook via onze Insta-pagina. Ook daar vind je van alles over FIT!

Instagram Team What Else. FIT! Leiderschap Start Team What Else. nieuwe stijl

 

Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?

Vragen? Tips... tops? Laat het ons weten!