Nieuwe aanwinst! Erline komt team versterken!

Nieuwe aanwinst voor Team What Else. Team wordt versterkt door Erline.

Ken je dat …? Soms komen er dingen op je pad die kloppen!

Die gewoon zo moeten zijn, die passen en waarvan je weet; dit voelt goed! En dat geldt voor ons! Op 9 november 2021 starten wij, Else en Erline gelijktijdig aan de opleiding Vitalogie aan de Vitacademie en kwamen in hetzelfde ‘klasje’, sterker nog … we zaten de eerste dag naast elkaar (toevallig? … zeg jij ’t maar).

En zoals al snel de opleiding een ‘schot in de roos’ bleek te zijn, zo ontwikkelde ook ons contact zich razendsnel. Basis? Zelfde humor (lang geen slappe lach gehad.. maar daar was ie weer 😊) zelfde mindset en alsof het zo moest zijn; dezelfde ideeën over Vitaliteit; die fruitschaal in de kantine en het rondje om de blok in de pauze? Prima! Maar dat is slechts het topje van de ijsberg…

Andere manier van kijken en denken is nodig

Erline: ‘Er is veel gaande binnen organisaties op dit moment en dit vraagt om anders kijken en denken. Zaken als werkdruk, nasleep van Corona, snelle veranderingen in onze maatschappij vragen nogal wat van onze mensen. Het is zaak om hier oog voor te hebben binnen je bedrijf / organisatie. Alleen met het nastreven van onze KPI’s gaan we het niet meer redden.

Door te focussen op persoonlijk leiderschap en vitale organisaties en dit goed te verankeren in het DNA van je organisatie, kunnen we het verschil maken dat hard nodig is om nu en in de toekomst goed beslagen ten ijs te komen. Eerst binnen de boel op orde … pas dan ontstaat er ruimte om buiten het juiste te doen en optimaal invulling te geven aan je (kern)taken, waarbij we oog hebben voor elkaar en het samen leuk houden; er mag gelachen worden! 😊 en hier draag ik als persoon en aanstaand Vitaloog graag mijn steentje aan bij!’

Van binnen naar buiten werken in plaats van andersom

Else: ‘Veel professionals in organisaties werken van buiten naar binnen in plaats van andersom. Het begint namelijk bij jou. ‘IK’ als vertrekpunt vanuit behoeften en waarden en dan in relatie tot de ander. Van buiten naar binnen is reactief, volgend en vaak verlies je jezelf dan uit het oog. Dat zie je terug in organisaties bij individuele professionals maar ook in teams. Er wordt niet (echt) benoemd wat er speelt, de psychologische veiligheid is gering en mensen passen de mening aan op die van de dominante meerderheid. Met als gevolg… minder vertrouwen, het streven naar grip en controle. Hiermee ga je dingen uit de weg, je vermijd zaken en dat werkt misschien op korte termijn, maar zeker niet op de langere termijn. Angst, verzuim, werkstress als gevolg…

Wij werken veel met de onderstroom of zoals het ook genoemd wordt ‘onder de waterlinie’. Daar gebeurt het, daar ligt de basis voor succesvolle relaties, betekenisvolle loopbanen en een gezonde context waar ruimte is voor het individu om de juiste dingen te doen met de juiste intentie. Dat geeft energie, dynamiek, zingeving en werkplezier. Is daar niet iedereen naar op zoek tegenwoordig?’

Dezelfde taal en dezelfde energie

Kortom… we spreken dezelfde taal en delen dezelfde energie! De perfecte ingrediënten voor een stuk samenwerking! Hoe verder…? Deze week hebben we module 3 – Vitaliteitsmanagement – afgerond! (We rock! 😊) Nog 2 modules te gaan en dan mogen we ons Vitaloog noemen.

In de komende tijd gaan we samen ontdekken en vormgeven. Tuurlijk zijn er ideeën en plannen en daar nemen we jullie de komende tijd graag in mee. Maar er is ook ruimte om het te laten gebeuren want dat er dan toffe dingen op je pad komen? Daar zijn wij het mooiste voorbeeld van!

Kennismaken? We drinken graag koffie/thee met je!

Heb je vragen , ideeën, of ben je nieuwsgierig geworden en wil je gewoon ‘ns even van gedachten wisselen over wat dit voor jouw organisatie, team of persoon kan betekenen? Graag! Neem gerust contact op met Team What Else.

Meer weten? Je vindt meer op onze site en social media

Op onze site leggen we het een en ander helder uit over vitaliteit en leiderschap. Dus lees gerust even verder op de pagina van ons aanbod of onze werkwijze. Of neem eens een kijkje op onze Instagram pagina voor meer inspiratie. Ook op LinkedIn zijn wij te vinden. Laat ons vooral ook weten wat je er van vindt. Waarom? Omdat we graag jouw mening horen!

Team What Else. Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg

Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?

Vragen? Tips... tops? Laat het ons weten!