Mindset… fixed of gericht op groei?

Bekijk het eens van de andere kant! Je mindset kun je sturen.

Wij werken veel vanuit én met de mindset. Waarom? Omdat het heel krachtig is om verder te komen in je groei, blokkades op te ruimen, je persoonlijke effectiviteit te vergroten en om meer energie te ervaren. Voldoende reden voor ons om hier in deze blog verder op in te zoomen.

Gebeurtenis –> vaak geen invloed op…
Gedachten, gevoel en gedrag –> wel invloed op!

Het lijkt zo simpel, maar het blijkt nog niet mee te vallen. De hele dag door gebeurt er van alles in jouw omgeving en binnen jouw waarneming. De meeste issues passeren rustig, onopvallend en zonder dat jij er aandacht aan schenkt. Sommige issues vallen wel op, in positieve of negatieve zin. Soms langzaam, soms als razendsnelle trigger in jouw onderbewuste zelf. Daarna komt het in je bewustzijn en kan de gebeurtenis een eigen leven gaan leiden… je gedachten gaan met je aan de haal. Rotgevoel en dat beinvloedt weer jouw gedrag daarna voor even of zelfs de hele dag of langer. Op het eerste, de gebeurtenis, heb je meestal geen invloed. Op alles wat daar na komt wel…

Goed nieuws; je kunt dit trainen/ oefenen/verbeteren!

Het goede nieuws is, je kunt dit heel goed oefenen. Actief aan de slag gaan hiermee en steeds beter je gedachten, gevoelens en gedrag in de juiste richting sturen. Niet vanuit negatieve insteek, maar – minimaal- neutraal en – nog beter – vanuit positieve insteek. Soms lukt dit zelf, soms heb je hier hulp bij nodig. Je zult merken dat dit al in heel korte tijd (veel) beter gaat en dat je je veel minder laat leiden door de gebeurtenissen waar je geen invloed op hebt.

Gericht op groei in plaats van ’terug naar af’, mindset trainen

Als je er voor kiest om hier actief mee aan de slag te gaan, dan is de kans groot dat je steeds meer een ‘groei mindset’ krijgt in plaats van een ‘fixed mindset’. Met de nieuwe op groei gerichte mindset sta je anders in het leven. Open, meer energie, beter in staat om te gaan met tegenslag, weerstand én – zeker zo belangrijk – met zin om die veranderingen en vernieuwingen nu ook echt door te gaan voeren. Voor jezelf, voor je gezin, je collega’s, het team waar je leiding aan geeft. Waarvoor het ook is, het principe is universeel en werkt in uiteenlopende situaties. Win-win-win-win dus in diverse opzichten.

Meer weten? Neem gerust contact op met ons. We helpen je graag in dit inspirerende proces van verandering!

Wist je trouwens dat wij ook op Instagram actief zijn. Neem eens een kijkje en we waarderen het als je ons daar gaat volgen 🙂 

Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?

Vragen? Tips... tops? Laat het ons weten!