wie is team what else(Interim-) management

De vele vooroordelen over managers… en het verschil door onze aanpak!

Tegenwoordig lijkt het wel of iedereen (interim-) management op het visitekaartje heeft staan… Zo iemand komt hier een tijdje, maakt een hoop brokken en is dan weer verdwenen… En zo’n ‘middenlaag’ is toch nergens voor nodig… Er bestaan veel vooroordelen over managers. Toch hebben we managers nodig. Of eigenlijk praten we bij Team what else. liever over leidinggevenden. Wij geven sturing, richting, helpen de organisatie om de veranderingen het hoofd te bieden en ‘managen’ daarna ook de uitvoering van de strategie. (Interim-)management op maat dus en met een frisse blik.

Geen dikke rapporten, maar een hele pragmatische aanpak die gericht is op resultaat: voor de organisatie en voor de mensen. Uiteindelijk zijn het de mensen die het moeten gaan doen. Wij helpen slechts bij de (door-)start. Of het nu over een project gaat met een korte doorlooptijd of een langere periode dat er leiding nodig is voor een onderdeel van het bedrijf of de organisatie, wij helpen! Wij maken daarbij geen onderscheid tussen situaties waar ‘disruptive’ ontwikkelingen spelen en situaties waar de ontwikkelingen groot in aantal, maar minder ontwrichtend zijn. In beide situaties geldt namelijk dat er behoefte is aan duidelijkheid en sturing. En een duidelijk verbeterplan. Veranderen om te verbeteren, dat is de insteek. We kijken daarbij vooral van buiten naar binnen. Want uiteindelijk draait het om relevant zijn in wat je doet en dat heel erg goed doen.

Draagvlak essentieel om succes te behalen

We hechten waarde aan ‘draagvlak’. Het lijkt een wat oubollige term, maar het is essentieel om succes te behalen. We komen dan ook niet even de ‘boel weer even op de rit zetten’, maar we zorgen dat de mensen zelf weer in beweging komen en met energie weer aan de slag gaan. En we komen draagvlak ook niet opleggen bij de medewerkers om zo toch de top-down plannen te kunnen uitrollen… We stellen ons juist wat meer bescheiden op. We zetten het team neer, zodat de mensen het straks zelf weer alleen kunnen. Dan moet je beseffen dat het niet om de manager gaat, maar om het grotere belang. Daar bouwen wij aan, samen met het team wat er al zit.

Hoe dan ook… de aanpak is altijd afhankelijk van de behoefte van de organisatie of het bedrijf. Daar gaan we graag over in gesprek. Met een positieve insteek, resultaatgericht en vol energie!

Maak vrijblijvend kennis met ons als je op zoek bent naar een leidinggevende, zowel voor korte als voor langere duur. Of kijk eens op onze LinkedIn pagina.

 

Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?

Vragen? Tips... tops? Laat het ons weten!