Juist in deze tijd… zorg goed voor je zelf

Zorg goed voor je zelf, dan kun je ook goed voor anderen zorgen

Juist nu is aandacht voor je mentaal welbevinden belangrijker dan ooit. In deze bijzondere tijd is het van groot belang dat je goed voor je zelf zorgt. Dat kan op vele manieren, maar het doet vaak al heel goed als je je verhaal kwijt kunt. De druk die je op je werk (in de zorg of het onderwijs bijvoorbeeld) ervaart, de spanning die thuis werken met zich meebrengt. Het gemis dat je ervaart nu je bijvoorbeeld je ouders niet kunt bezoeken. Wat het ook is, luister hiernaar en zorg goed voor je zelf.

 Een luisterend oor helpt vaak al

Waar je ook mee zit, het helpt vaak al enorm al je je verhaal kwijt kunt. Een luisterend oor dus, dat er voor jou is. Je kunt je verhaal delen, er wordt naar je geluisterd. Dat vermindert vaak de spanning al en je kunt weer verder. Soms is er meer nodig en biedt coaching een oplossing hiervoor. Je gaat gericht aan de slag om datgene aan te pakken waar je nu last van hebt. Je leert anders naar de situatie te kijken of je krijgt tips en tools om hier beter mee om te gaan.

Ook op afstand is coaching nuttig en zinvol

We krijgen in deze tijd geregeld de vraag hoe coaching nu ingezet kan worden. Dat is simpel. Onze ervaring is dat dit ook goed ‘op enige afstand’ kan. Simpelweg telefonisch of via Skype, Meet, Zoom, Facetime, Teams of wat dan ook. Tuurlijk… het is even anders dan een coachgesprek in de coachruimte, maar via bovenstaande technieken werkt het ook uitstekend.

Eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend

Dat heeft eigenlijk niets met de huidige actualiteit te maken… zo werken wij altijd al. Wij geloven er namelijk in dat vertrouwen essentieel is bij coaching. In het kennismakingsgesprek maken we niet alleen kennis, maar kijken we ook altijd of er een wederzijdse klik is. Er moet – simpel gezegd – vertrouwen zijn tussen coach en cliënt. Zonder die vertrouwensbasis heeft coaching geen optimaal rendement. Bij vertrouwen werken wij altijd een helder en compleet coachvoorstel uit en stemmen de opzet en inhoud van een eventueel vervolgtraject samen met jou uit. En kom je er achter dat je na één gesprek al weer vooruit kan? Ook prima. Fijn zelfs voor jou. Dan heb je op dat moment goed voor je zelf gezorgd en kun je ook weer voor anderen zorgen!

Op onze LinkedIn pagina lees je meer over Team What Else. Ook zie je hier wie we zijn en wat we doen. Neem gerust even een kijkje!

Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?

Vragen? Tips... tops? Laat het ons weten!