FAQ – Coaching op het water

We kregen naar aanleiding van ons laatste bericht – naast vele positieve en enthousiaste reacties – ook veel vragen over coaching op het water. We hebben de vijf meest gestelde vragen (FAQ’s) over coaching op het water verzameld en voor jou op een rijtje gezet. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen, bel of mail ons even. We staan je graag te woord.

Wil je vrijblijvend uitproberen of coaching op het water iets voor jou is, dan horen we dat ook graag. Ook het vrijblijvende (én gratis) kennismakingsgesprek kan op het water gevoerd worden!

Coaching op het water bij Team What Else.
Is dat ook iets voor mij, dat coaching op het water met een supboard?

Ja zeker. Suppen is voor iedereen geschikt. Je kunt staand peddelen of je kunt ook zittend ‘kayaken’ met het supboard. Dus ook als je balans wat minder is. We kunnen flink trainen met suppen, maar we kunnen zeker ook heerlijk rustig genieten op het water. Enig aandachtspunt is als je vanwege ziekte of burn-out (nog) niet heel lang actief bezig mag of kunt zijn.

Wat levert mij dat op, coaching op het water?

Heel veel! Je bent naast actief bezig – licht, matig of intensief, afhankelijk van jouw voorkeur – ook bezig met je persoonlijke ontwikkeling. Fysiek fit én mentaal fit dus! Wat je coachvraag ook is, je kunt nagenoeg altijd coaching op het water inzetten om met jouw vraag/vragen aan de slag te gaan.

Lijkt me best zwaar dat suppen, klopt dat?

Dat ligt er helemaal aan hoe we het insteken; rustig, matig intensief of zwaar. Dat kan allemaal, afhankelijk van wat je wilt én kunt. Rustig wil zeggen dat je heerlijk buiten op het water bezig bent. Iets wat je qua inspanning kunt vergelijken met wandelen. Matig intensief is vergelijkbaar met rustig joggen of een rustige workout en zwaar is vergelijkbaar met een flinke training, workout of bootcamp sessie. Het suppen is sowieso heel goed voor balans, core stability, houding, kracht en uithouding, ongeacht hoe intensief je het doet!

Kun je suppen ook bij minder goed weer doen?

Ja, alleen moeten we even rekening houden met wind en temperatuur. Bij harde wind ontstaan er flinke golven. Daar tegen in suppen is behoorlijk pittig, dat kan alleen als je kiest voor de vorm ‘intensief’. Temperatuur is ook een belangrijke factor. Windstil? Dan is temperatuur niet zo belangrijk. Alles vanaf een graad of vijf is dan prima. Behoorlijk windje…? Dan moeten we er wel degelijk rekening mee houden, omdat je dan door golven nat kunt worden en dan kan het in combinatie met wind te koud worden. Met een wetsuit – voor de echte watersporters! – kun je natuurlijk al een stuk vaker het water op.

Zijn er extra kosten mee gemoeid?

Simpelweg: nee! Wij bieden dit aan als extra vorm om met coaching aan de slag te gaan. Geen extra kosten dus. Of we nu met je ontwikkeldoel(en) aan de slag gaan in onze fijne coachruimte, al wandelend in de natuur of op het water… dezelfde prijs. Overigens maken we vooraf altijd hele heldere afspraken over wat we gaan doen en wat de voorwaarden zijn. Zodat jij nooit voor verrassingen komt te staan.

Meer weten? Neem gerust contact op met ons! Neem ook eens een kijkje op onze Instagram pagina voor meer inspiratie!

Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?

Vragen? Tips... tops? Laat het ons weten!