Else richt zich op vitaliteit met opleiding

Else terug naar de schoolbanken; gestart met opleiding Vitalogie

“Geweldig! In één woord! Het past perfect in mijn plaatje waar ik naar toe wil en het helpt mij als persoon echt stappen te zetten. Maar het is niet heel eenvoudig…”

Recent ben ik gestart met de opleiding Vitalogie via de Vitacademie. Erg boeiend en inderdaad… terug naar de ‘schoolbanken’. In mijn werk de afgelopen jaren raakte ik steeds meer en beter overtuigd van nut en noodzaak van positieve gezondheid, van verhelpen naar voorkomen (preventief) én het feit dat ontwikkelingen op dit mooie vakgebied razendsnel gaan. Tijd dus voor een stevige doorontwikkeling op dit vlak.

Keuze voor opleiding Vitalogie snel gemaakt

Toen ik de opleiding Vitalogie op het spoor kwam, was de keuze voor mij snel gemaakt. Ook de keuze voor de opleider Vitacademie past uitstekend bij mijn ambities. De start van de opleiding heb ik inmiddels gehad, komende anderhalf jaar ga ik met veel plezier en energie aan de slag met het stevige programma. De opleiding is een verdieping op hetgeen ik in mijn werk al veel mee bezig ben; mensen helpen om hun vitaliteit te verbeteren. Met name de integrale benadering en het totaalpakket waar je mee aan de slag kan, spreken mij erg aan.

Vitaliteitsschijf van VijfVitaliteitsschijf van Vijf

Dé nieuwe schijf van vijf: de vitaliteitsschijf. Dit is een integraal vitaliteitsmodel en hulpmiddel dat in één oogopslag laat zien hoe je vitaler kunt leven en aan welke knop je kan ‘draaien’ om dit te bewerkstelligen. Zie het als de kapstok van waaruit je aan de slag gaat met vitaliteit voor jezelf. Je kunt de hele schijf doorlopen, maar je kunt natuurlijk ook een specifiek onderdeel er uitgebreid uitlichten. Ik merk in mijn coachsessies dat het model erg aanslaat en de cliënten er enthousiast op reageren. Nog belangrijker natuurlijk is dat ze er ook mee aan de slag kunnen in de praktijk. En dat is zeker het gevel. Heel praktisch, makkelijk om mee te starten en concrete verbeteringen te gaan aanbrengen! En het biedt een stevige basis om de veranderingen ook echt te kunnen doorvoeren en door te vertalen naar nieuwe patronen die beter werken.

Alleen maar makkelijk en praktisch?

Nee, zeker niet… Weinig veranderingen van diepgewortelde patronen zijn echt heel makkelijk. Veranderen is een werkwoord. Je moet er mee aan de slag gaan. Proberen wat werkt, volhouden, opstaan en iets nieuws proberen als het niet lukt… Het is soms ook wel een ‘struggle‘. En daar help ik als coach de cliënt dan weer bij. Motiverend, prikkelend, soms streng, maar altijd met het doel om de persoon zelf sterker te maken. Ik heb het zelf ook ervaren. Geïnspireerd door het vooruitzicht op de opleiding ben ik zelf ook begonnen. In kaart brengen waar de verbeteringen kunnen (moeten…) zitten, dit vertalen naar concrete doelen en de eerste stappen zetten. Sommige dingen lukken direct – want snel en makkelijk door te voeren en direct resultaat – en andere aspecten ervaar ik zelf ook als lastig. Dat vraagt ook discipline, volharding en de successen die je boekt heel bewust vieren!

Nieuwsgierig geworden? Voor jezelf of voor je team? Koffie of thee én een goed gesprek hierover…?

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met mij. Ik ga graag het gesprek met je aan voor jou en/of voor jouw team!

Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?

Vragen? Tips... tops? Laat het ons weten!