Door het oog van de vitaloog

Door het oog van de vitaloog

De Wat? Zie ik je denken, nou…nieuwe tijden vragen om andere beroepsgroepen en inzichten waarmee we het verschil kunnen (blijven) maken. De vitaloog is daar een mooi voorbeeld van! Graag nemen we je even mee…. Tijden veranderen… We merken en voelen dat ‘het oude’ knelt en dit heeft impact op ons als individu en de systemen/ de organisaties waar we deel van uit maken.

We gaan sneller, hebben vaak meerdere ‘ballen hoog te houden’, zoals werk, gezin, mantelzorg ouders, persoonlijke ontwikkeling, sociaal netwerk en ga zo maar door. Vitaliteit wordt steeds relevanter in deze tijd van snelle (maatschappelijke) ontwikkeling, welke kan leiden tot een gevoel van onrust, stress en (werk) druk.

Hoe houden we het leuk? En zorgen we voor de juiste cadans in een complexe, veeleisende maar ook uitdagende tijd, met veel mogelijkheden en ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling. Dit vraagt om veerkracht, wendbaarheid, vitaliteit en anders durven denken want dit bepaalt voor een groot deel je functioneren.

Herkenbaar…? Hoe houd jij de zaag scherp?

Als vitaloog slaan we de brug tussen consulting, training & coaching, waarbij we ons richten op aanpassingen in de bedrijfscultuur en leefstijl van medewerkers om zodoende samen met jou de kwaliteit van werk en leven te verhogen.

De specialisatie vitaliteitscoaching in combinatie met vitaliteitsadvies en -management staan centraal. Hierbij verschilt en onderscheidt deze rol zich van anderen op dit vlak (denk aan leefstijlcoaching e.d.) Als vitalogen focussen we niet louter op fysieke aspecten zoals voeding, herstel en beweging; het totaalplaatje staat centraal. Hierbij richten we de aandacht op zaken als vitaal leiderschap, veiligheid, communicatie/ taal (bedoelen we hetzelfde?) en rollen.

Even een kort stukje theorie…

Onze leefstijl heeft effect op ons lichaam, ons denken, ons voelen en onze omgeving en dus op het gedrag wat we laten zien. Dit besef leidt tot een aanpak vanuit een integraal vitaliteitsmodel de zogenaamde vitaliteitsschijf van vijf.

Vitaliteitsschijf van vijf Team What Else.

 

Als vitaloog geven we jou inzicht en de tools om daadwerkelijk een duurzame gedragsverandering te bewerkstelligen. Kortom: een structurele verbetering in de kwaliteit van het (werkende) leven, vanuit een integrale visie op de goede cadans van lichaam (fysiologisch), geest (psychologisch), omgeving (ecologisch) en zingeving (filosofisch).

Bron: Vitalogisch

 

 

 

Zeg maar nee, dan krijg je er …?

Juist! Team What Else. beschikt over twee gediplomeerd vitalogen! Else en Erline houden zich naast één-op-één coaching bezig met trainingen op het gebied van vitaliteit ook bezig met persoonlijk leiderschap in teams en organisaties en leiden interne professionals op om zelf aan de slag te gaan binnen hun organisaties en het thema vitaliteit uit te dragen en te verankeren in het DNA van hun eigen club.

‘En dan? … moeten we het zelf gaan doen?

Yes! Je zult merken dat je voldoende tools en inzichten hebt om hiermee aan de slag te gaan, al is ‘de waan van de dag’ waarschijnlijk je grootste tegenstander. Onze ervaring leert dat een steuntje in de rug geen kwaad kan en vanuit dat inzicht laten we je niet los en duiken we bij terugkomst samen met jou, jouw organisatie in. Middels ‘coaching on the job’ stappen we samen in jouw dagelijkse praktijk en gaan we op pad om de ‘vitale olievlek’ te verspreiden > intern maar ook naar buiten toe; richting jouw ‘klant’ en jouw netwerk.

Je snapt… dit alles vraagt om maatwerk en samen vormgeven waarbij jouw situatie/ wensen en de ontwikkelingsfase en visie van je organisatie centraal staan. Zo kan het zomaar zijn dat we ook gebruik maken van de inzet van onze samenwerkingspartners voor aanvulling vanuit hun expertise.

Vanuit ons FIT! gedachtengoed, waarbij FIT staat voor Flow, Intentie en Transitie!, ligt de focus die kenmerkend is voor onze amplitieve aanpak: kijk naar wat er al goed gaat…! In plaats van louter te focussen op verzuim en herstel.

Amplitie Team What Else. Vitaliteit

Bron: Vitalogisch

Kortom: we leggen het accent op de persoon/ medewerker zelf, waarbij we ons richten op het bevorderen van intrinsieke motivatie om het verschil te maken op een manier die past.

Benieuwd naar wat wij voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen…?

Neem even contact op en we plannen gauw een kop koffie… op jouw locatie (want ‘that’s were the magic happens’ 😉) of op onze locatie in de ECI Cultuurfabriek te Roermond. We kijken er naar uit om samen door jouw vitaliteitsbril te kijken en te ontdekken wat er nodig is om het verschil te (blijven) maken op een manier die bij jou past!

Met FIT!te groet,
Else & Erline

Else en Erline Team What Else. vitalogen vitaliteit

Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?

Vragen? Tips... tops? Laat het ons weten!