Van professional/expert naar leidinggevende; (door-)start in nieuwe rol

Je carrière zit in de lift. Je presteert al een tijd lang goed. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Je krijgt de functie van leidinggevende aangeboden… En dan…?

Ineens moet je gaan aansturen, mensen aanspreken op zaken, enthousiasmeren, inspireren. Van professional/ expert naar leidinggevende is het maatwerk programma om deze doorstart zo goed mogelijk te kunnen maken.

Stevig fundament

Maatwerk

Resultaatgericht

JE RESULTATEN

Stel je eens voor dat je…

 • ontdekt wat de rol van manager/ leidinggevende inhoudt,
 • ervaart welk type leidinggevende jij bent en welke competenties hierbij horen,
 • de belangrijkste theorieën en modellen over management en leidinggeven leert en deze effectief toepast in de praktijk en vanuit je kracht,
 • de belangrijkste competenties ontwikkelt die je als leidinggevende nodig hebt en
 • je teamleden stimuleert en enthousiasmeert en zorgt voor optimaal teamresultaat.

Past dit programma bij mij?

Dit programma is uitermate geschikt voor de leidinggevenden en managers die een stevig fundament willen leggen aan het begin van hun management loopbaan. Zeker als je als persoon in hoog tempo wil groeien in je (nieuwe) rol. Juist in combinatie met de eigen praktijk biedt dit programma een hele concrete en pragmatische leerschool in het nieuwe vakgebied.

TOELICHTING

Vele vragen… antwoord is niet ‘one size fits all’

Wat is eigenlijk het verschil tussen managen en leiding geven? Hoe spreek ik mensen aan? Wat is mijn rol als leidinggevende bij tal van praktische zaken die je tegen komt? Hoe inspireer ik mijn teamleden? Wat moet ik doen bij weerstand? Kan ik op output en resultaat sturen, maar toch mensgericht? Diverse vragen waar je graag antwoord op wilt hebben. Wij helpen hierbij. In een soort van ‘snelkookpan’.

In tien sessies leer je de principes van het leidinggeven/managen. Je ontwikkelt je eigen visie op leidinggeven. Je traint je diverse competenties die je in je nieuwe rol nodig hebt en… als belangrijkste… je komt snel in je kracht te staan als leidinggevende. Kortom, een intensief maar vooral inspirerend traject!

Hoe ontwikkel je een eigen stijl van leidinggeven?

In je nieuwe rol wordt in één keer een hele andere manier van werken van je verwacht. Of je nu aan het begin van je carrière staat of je bent al een tijdje bezig, de overstap van professional naar manager/ leidinggevende is een behoorlijk grote stap! Maar hoe zet je die stap? Welke valkuilen kun je verwachten? Wat moet je weten of management en leiding geven? Wat is je eigen visie hierop? In de sessies word je op praktische wijze geprikkeld om snel stappen te zetten in je nieuwe rol.

Maatwerk programma met mix van theorie en vooral praktijk

Het programma bestaat uit tien sessies van gemiddeld twee uur. De doorlooptijd is een aantal maanden, afhankelijk van jouw wensen en agenda! De opzet is heel pragmatisch en sluit naadloos aan bij jouw eigen situatie en behoefte. In overleg bepalen we welke onderwerpen behandeld worden. Je kunt hierbij denken aan onderstaande ‘blokken’:

 • Vitaal en eigentijds leiderschap
 • Persoonlijk leiderschap
 • Stijlen van management
 • Verschillen en overeenkomsten tussen leidinggeven en managen
 • Communicatie 1-op-team
 • Communicatie 1-op-1
 • Persoonlijke reflectie op je nieuwe rol
 • Management van mensen
 • Talentontwikkeling
 • Situationeel leidinggeven
 • Outputgerichte sturing
 • Coachend leiderschap
 • Beïnvloeding van mensen
INVESTERING

Altijd vooraf een heldere offerte! Weet waar je aan toe bent.

De investering is afhankelijk van de opzet en duur van het traject. Wij maken vooraf altijd een heldere offerte en we factureren alleen datgene waar de opdrachtgever expliciet akkoord op heeft gegeven. Wel zo duidelijk en eerlijk!

Vergoeding voor trainingen en coaching? Mogelijk via je werkgever, de Belastingdienst of via het UWV. Lees verder of informeer bij ons naar de mogelijkheden.

ADVIES

Eerst overleggen? Kennismaking en adviesgesprek is vrijblijvend en kosteloos

Wil je weten of dit programma aansluit, bel dan 06 23 22 92 80 of stuur een e-mail naar jobvanlier@teamwhatelse.nl. Graag adviseren wij je over de exacte invulling van de training.

Wil je meer weten over de diverse programma’s van Team What Else. voor bedrijven en organisaties, lees dan verder op de site. Of wil je vrijblijvend en kosteloos kennis maken, vraag dan nu een kennismakingsgesprek aan via onze site.

duur: 12-20 weken

doelgroep: individueel, team

categorieën: coaching, training

offerte na kennismaking

What a Job Team What Else. Job van Lier

Programmacoach: Job van Lier

Job is zich vanuit een brede interesse helemaal gaan toeleggen op leiderschap in organisaties. Juist om daarmee mensen te helpen om te ontwikkelen, te groeien en om verder te komen in loopbaan én leven! De aanpak is enerzijds resultaatgericht en anderzijds praktijkgericht. Maar altijd persoonlijk en ‘op maat’.

Wil je weten wie deze coaching verzorgt, kijk dan eens op de LinkedIn pagina van Job van Lier.

“Samenwerken aan verbetering en vernieuwing is mijn grote energiebron.”

Schrijf je nu in voor dit programma

Schrijf je via onderstaand formulier in voor Van professional/expert naar leidinggevende; (door-)start in nieuwe rol. Je inschrijving is pas definitief na het kennismakingsgesprek en na goedkeuring inhoudelijk voorstel en offerte.

1 Step 1
Voorkeurstijdstip/ dagdeel persoonlijk intakegesprek
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

ALTERNATIEVE COACHING PROGRAMMA’S

Vergroot je persoonlijke effectiviteit

DUUR: 16-20 WEKEN

Groeien… dat wil bijna iedereen graag. Maar hoe groei je in de goeie richting? Hoe vergroot je je persoonlijke effectiviteit? Wat is dat eigenlijk?

Groeispurt voor de leidinggevende

DUUR: 10-16 WEKEN

Dit maatwerk programma is uitermate geschikt voor de veeleisende professional die ook kritisch naar zijn of haar eigen functioneren durft te kijken.

Leiderschapsontwikkeling; vitaal en eigentijds

DUUR: 8-26 WEKEN

Je wilt verder groeien en je wilt je leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen. Minder operationeel managen en meer leidinggeven. Op naar het volgende ‘level’.

Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?

Vragen? Tips... tops? Laat het ons weten!