Van professional/expert naar leidinggevende; (door-)start in nieuwe rol

Je carrière zit in de lift. Je presteert al een tijd lang goed. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Je krijgt de functie van leidinggevende aangeboden… En dan…?

De rol van leidinggevende is iets heel anders dan de rol die je gewend bent. Ineens moet je gaan aansturen, mensen aanspreken op zaken, enthousiasmeren, inspireren. Van professional/ expert naar leidinggevende. Maatwerk programma, waarin je in tien intensieve sessies snel wegwijs wordt in het mooie vakgebied van leidinggeven/managen.

Overzicht programma
 • Ontdek wat de rol van manager/ leidinggevende inhoudt
 • Ervaar welk type leidinggevende jij bent en welke competenties hierbij horen
 • Leer de belangrijkste theorieën en modellen over management en leidinggeven en pas deze effectief toe in de praktijk en vanuit je kracht
 • Ontwikkel de belangrijkste competenties die je als leidinggevende nodig hebt
 • Stimuleer en enthousiasmeer je teamleden en zorg voor optimaal teamresultaat

Voor wie?

Dit programma is uitermate geschikt voor (onervaren) leidinggevenden en managers die willen groeien in hun (nieuwe) rol. Juist in combinatie met de eigen praktijk biedt dit programma een hele concrete en pragmatische leerschool in het nieuwe vakgebied.

Vele vragen… antwoord is niet ‘one size fits all’

Wat is eigenlijk het verschil tussen managen en leiding geven? Hoe spreek ik mensen aan? Wat is mijn rol als leidinggevende bij tal van praktische zaken die je tegen komt? Hoe inspireer ik mijn teamleden? Wat moet ik doen bij weerstand? Kan ik op output en resultaat sturen, maar toch mensgericht? Diverse vragen waar je graag antwoord op wilt hebben. Wij helpen hierbij. In een soort van ‘snelkookpan’.

In tien sessies leer je de principes van het leidinggeven/managen. Je ontwikkelt je eigen visie op leidinggeven. Je traint je diverse competenties die je in je nieuwe rol nodig hebt en… als belangrijkste… je komt snel in je kracht te staan als leidinggevende. Kortom, een intensief maar vooral inspirerend traject!

Hoe ontwikkel je een eigen stijl van leidinggeven?

In je nieuwe rol wordt in één keer een hele andere manier van werken van je verwacht. Of je nu aan het begin van je carrière staat of je bent al een tijdje bezig, de overstap van professional naar manager/ leidinggevende is een behoorlijk grote stap! Maar hoe zet je die stap? Welke valkuilen kun je verwachten? Wat moet je weten of management en leiding geven? Wat is je eigen visie hierop? In de sessies word je op praktische wijze geprikkeld om snel stappen te zetten in je nieuwe rol.

Maatwerk programma met mix van theorie en vooral praktijk

Het programma bestaat uit tien sessies van gemiddeld twee uur. De doorlooptijd is een aantal maanden, afhankelijk van jouw wensen en agenda! De opzet is heel pragmatisch en sluit naadloos aan bij jouw eigen situatie en behoefte. In overleg bepalen we welke onderwerpen behandeld worden. Je kunt hierbij denken aan onderstaande ‘blokken’:

 • Stijlen van management
 • Verschillen en overeenkomsten tussen leidinggeven en managen
 • Communicatie 1-op-team
 • Communicatie 1-op-1
 • Persoonlijke reflectie op je nieuwe rol
 • Management van mensen
 • Talentontwikkeling
 • Situationeel leidinggeven
 • Outputgerichte sturing
 • Coachend leiderschap
 • Beïnvloeding van mensen

Snelkookpan voor de professional/expert die leidinggevende wordt

Je nieuwe rol van leidinggevende is vaak al een ‘snelkookpan’ waarin je snel klaar wordt ‘gestoomd’. Wil je deze tijd uiterst nuttig besteden, dan is dit programma een perfecte aanvulling op je werksituatie. Je leert snel en wordt volop uitgedaagd om aan de slag te gaan in je nieuwe rol. Juist door de zaken te benoemen in het ‘hier en nu’ en er concreet actie op te ondernemen, ga je groeien in je nieuwe rol. Je team heeft behoefte aan ruimte en vrijheid, maar ook zeker aan duidelijkheid en kaders. Je krijgt mensen mee, je houdt je zelf bezig met de juiste dingen en je wordt niet continu door de waan van de dag geleefd.

Kortom, je functioneert snel zoals je ook in je vorige rol als professional en expert deel… als professional en expert! Maar dan in je nieuwe rol als leidinggevende.

Investering

De investering in het coachtraject bedraagt € 2.750,-, exclusief 21% BTW.

Dit bedrag is inclusief voorbereiding, tien sessies, trainingsmaterialen, evaluatie en nazorg; dit bedrag is exclusief reiskosten. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.

Vergoeding voor trainingen en coaching? Mogelijk via je werkgever, de Belastingdienst of via het UWV. Lees verder of informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Advies

Kosteloos adviesgesprek

Wil je weten of dit programma aansluit, bel dan 06 23 22 92 80 of 06 14 64 02 25 of stuur een e-mail naar info@teamwhatelse.nl. Graag adviseren wij je over de exacte invulling van het programma.

Wil je meer weten over de diverse programma’s van Team what else. voor bedrijven en organisaties, lees dan verder op de site. Of wil je vrijblijvend en kosteloos kennis maken, vraag dan nu een kennismakingsgesprek aan via onze site.

duur: 12-20 weken

€ 2.750,-, exclusief 21% BTW

Categorie: Coaching

Advies?

Bel 06 23 22 92 80
Job van Lier

Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?

Vragen? Tips... tops? Laat het ons weten!