Ben je toe aan de volgende stap in je loopbaan? Loopbaancoaching en loopbaanoriëntatie geven richting.

Je droomt wellicht al langer van een nieuwe uitdaging… of je hebt het wel gehad op de plek waar je nu zit… Wat je insteek ook is, je bent de regisseur van je eigen leven. Dus als je iets anders wilt, dan moet jij in actie komen. Maar hoe dan? En wat is dan de 1e stap? Hoe weet ik waar ik goed in ben…? Wat is de beste keuze op dit moment in mijn leven? Waar ligt mijn passie?

Loopbaancoaching/ loopbaanoriëntatie zijn uitermate geschikt om in kaart te brengen wat je volgende stap in je carrière kan zijn. Stap 1 is dan om zelf in actie te komen en aan de slag te gaan met het (verder) regisseren van je eigen loopbaan. Is studie of bijscholing zinvol? Waar liggen mijn competenties? Waar heb ik de beste kansen op een hogere functie? Kan dat  in de huidige organisatie of is dat ergens anders? Of misschien wel voor jezelf beginnen? Een bedrijf overnemen? Vele opties; welke is de beste?

Overzicht programma
 • Ontdek waar jouw kracht ligt
 • Vergroot je inzicht in je competenties en je ambities
 • Werk op gestructureerde wijze toe naar het beslismoment om de ‘next step’ te zetten
 • Vergroot je inzicht in je energiegevers en energievreters op zakelijk gebied
 • Vergroot je professionaliteit

Ontdek jezelf opnieuw

De wereld om ons heen verandert in razend tempo. Iedereen, van jong tot oud, moet mee veranderen om duurzaam inzetbaar te zijn/blijven. Termen als ‘life time learning’ en ‘permanent education’ zijn alom bekend. Vaak is de opleiding wel gericht op vakinhoudelijke zaken, maar veel minder op persoonlijke zaken… Dat laatste is exact waar je mee aan de slag gaat tijdens loopbaancoaching of loopbaanoriëntatie. Alle aandacht voor jou!

Maatwerk programma loopbaancoaching en loopbaanoriëntatie

Jij bent geen ‘standaard’ of ‘gemiddeld’ persoon. Je bent bijzonder… dat vraagt ook om een bijzondere aanpak in dit programma. We zoomen eerst in op je persoonlijkheid, jouw wensen en behoeften en je ambities. Vervolgens gaan we aan de slag met de vertaling van deze inzichten naar je professionele situatie, zowel ‘ist’ als ‘soll’.

Het verschil tussen loopbaancoaching en loopbaanoriëntatie is dat loopbaancoaching nog meer inzoomt op je persoonlijke effectiviteit. Tijdens de coaching ga je actief aan de slag met het verbeteren hiervan. En dan vooral die competenties die je nodig hebt en wilt verbeteren om te groeien als professional. Dit kan gericht zijn op competenties om expert te worden in je vakgebied of om (door) te groeien als leidinggevende.

Beide programma’s bevatten de volgende onderdelen:

 • Wie ben ik? (biografische levenslijn)
 • Wat kan ik?
 • Wat wil ik?
 • Balans en energiegevers/energievreters
 • Kernkwadrant en drijfveren
 • Klaar voor de arbeidsmarkt
 • Tijd voor actie/ persoonlijk actieplan
 • Personal branding

Loopbaancoaching gaat nog een stap verder en bevat naast bovenstaande onderdelen:

 • Vergroot je persoonlijke effectiviteit
 • Effectief gedrag en effectieve communicatie (communicatiestijlen; interventieniveaus en geweldloze communicatie)
 • Gedragsbeïnvloeding; toepassen van de 10 beïnvloedingsvaardigheden

Voor wie?

Loopbaancoaching is een boeiend en inspirerend programma voor personen die verder willen groeien en toe zijn aan de volgende stap willen zetten in hun loopbaan. Loopbaanoriëntatie is ideaal voor personen die ondersteuning nodig hebben in de zoektocht naar nieuwe uitdagingen.

Wil je weten wie deze coaching verzorgt, kijk dan eens op de LinkedIn pagina van Else van Lier of Job van Lier.

Investering

De investering is afhankelijk van de opzet en duur van het adviestraject. Wij maken vooraf altijd een heldere offerte en we factureren alleen datgene waar de opdrachtgever expliciet akkoord op heeft gegeven. Wel zo duidelijk en eerlijk!

Vergoeding voor trainingen en coaching? Mogelijk via je werkgever, de Belastingdienst of via het UWV. Lees verder of informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Advies

Kosteloos adviesgesprek

Wil je weten of dit programma aansluit, bel dan 06 14 64 02 25 of stuur een e-mail naar info@teamwhatelse.nl. Graag adviseren wij je over de exacte invulling van de training.

Wil je meer weten over de diverse programma’s van Team what else. voor bedrijven en organisaties, lees dan verder op de site. Of wil je vrijblijvend en kosteloos kennis maken, vraag dan nu een kennismakingsgesprek aan via onze site.

duur: 16-20 weken

OFFERTE NA KENNISMAKING EN INTAKE

Categorie: Coaching

Advies?

Bel 06 14 64 02 25
Else van Lier

Kunnen we je ergens mee van dienst zijn?

Vragen? Tips... tops? Laat het ons weten!