Ben je toe aan de volgende stap in je loopbaan?

Loopbaancoaching/ loopbaanoriëntatie zijn uitermate geschikt om in kaart te brengen wat je volgende stap in je carrière kan zijn. Je droomt wellicht al langer van een nieuwe uitdaging… of je hebt het wel gehad op de plek waar je nu zit… Wat je insteek ook is, je bent de regisseur van je eigen leven. Dus als je iets anders wilt, dan moet jij in actie komen. Maar hoe dan? En wat is dan de 1e stap? Hoe weet ik waar ik goed in ben…? Wat is de beste keuze op dit moment in mijn leven? Waar ligt mijn passie?

Je loopbaan is een belangrijke pijler in je leven. Je bent immers een groot deel van de tijd dat je wakker bent bezig met je werk. Dan is het van groot belang dat je werk doet waar je goed in bent, waar je plezier in hebt en waar je in kan groeien? Vooral ook die laatste zorgt voor energie? Zeker als je gewaardeerd wordt en je voelt dat je ergens beter in wordt. Dan neemt je zelfvertrouwen toe en groei je als persoon.

Maar wat nu als die uitdaging er niet is en er knaagt iets? Wat als je de waardering niet krijgt? Wat als je voelt dat je meer kunt en wilt…? Stap 1 is dan om zelf in actie te komen en aan de slag te gaan met het (verder) regisseren van je eigen loopbaan. Is studie of bijscholing zinvol? Waar liggen mijn competenties? Waar heb ik de beste kansen op een hogere functie? Kan dat  in de huidige organisatie of is dat ergens anders? Of misschien wel voor jezelf beginnen? Een bedrijf overnemen? Vele opties; maar welke is de beste voor jou?

Loopbaancoaching Coaching what else.
Overzicht programma
 • Ontdek waar jouw kracht ligt
 • Vergroot je inzicht in je competenties en je ambities
 • Werk op gestructureerde wijze toe naar het beslismoment om de ‘next step’ te zetten
 • Vergroot je inzicht in je energiegevers en energievreters op zakelijk gebied
 • Vergroot je professionaliteit

Ontdek jezelf opnieuw

De wereld om ons heen verandert in razend tempo. Iedereen, van jong tot oud,  moet mee veranderen om duurzaam inzetbaar te zijn/blijven. Termen als ‘life time learning’ en ‘permanent education’ zijn alom bekend. Vaak is de opleiding wel gericht op vakinhoudelijke zaken, maar veel minder op persoonlijke zaken… Dat laatste is exact waar je mee aan de slag gaat tijdens loopbaancoaching of loopbaanoriëntatie. Alle aandacht voor jou!

Maatwerk programma

Jij bent geen ‘standaard’ of ‘gemiddeld’ persoon. Je bent bijzonder… dat vraagt ook om een bijzondere aanpak in dit programma. We zoomen eerst in op je persoonlijkheid, jouw wensen en behoeften en je ambities. Vervolgens gaan we aan de slag met de doorvertaling van deze inzichten naar je professionele situatie, zowel ‘ist’ als ‘soll’.

Het verschil tussen loopbaancoaching en loopbaanoriëntatie is dat loopbaancoaching nog meer inzoomt op je persoonlijke effectiviteit. Tijdens de coaching ga je actief aan de slag met het verbeteren hiervan. En dan vooral die competenties die je nodig hebt en wilt verbeteren om te groeien als professional. Dit kan gericht zijn op competenties om expert te worden in je vakgebied of om (door) te groeien als leidinggevende.

Beide programma’s bevatten de volgende onderdelen:

 • Wie ben ik? (biografische levenslijn)
 • Wat kan ik?
 • Wat wil ik?
 • Balans en energiegevers/energievreters
 • Kernkwadrant en drijfveren
 • Klaar voor de arbeidsmarkt
 • Tijd voor actie/ persoonlijk actieplan
 • Personal branding

Loopbaancoaching gaat nog een stap verder en bevat naast bovenstaande onderdelen:

 • Vergroot je persoonlijke effectiviteit
 • Effectief gedrag en effectieve communicatie (communicatiestijlen; interventieniveaus en geweldloze communicatie)
 • Gedragsbeïnvloeding; toepassen van de 10 beïnvloedingsvaardigheden

Voor wie?

Loopbaancoaching  is een boeiend en inspirerend programma voor personen die verder willen groeien en toe zijn aan de volgende stap willen zetten in hun loopbaan. Loopbaanoriëntatie is ideaal voor personen die ondersteuning nodig hebben in de zoektocht naar nieuwe uitdagingen.

Programma gericht op resultaat

De programma’s bestaan uit een (vrijblijvend) intakegesprek en vier of zes coachsessies. Het intakegesprek is bedoeld om de coachvraag helemaal scherp te krijgen en om concrete doelstellingen af te spreken. Dit wordt uitgewerkt in een offerte. Na goedkeuring van de offerte gaan we inhoudelijk verder aan de slag. Het programma is heel concreet en gericht op het feitelijk zetten van nieuwe stappen. Keuzes maken, eindelijk die sprong ‘in het diepe’ wagen en datgene doen waar je al langer over droomt…
Investering

De investering in het coachtraject loopbaanoriëntatie bedraagt € 1.000,-, exclusief 21% BTW. Inclusief 21% BTW is de investering € 1.210,-.
De investering in het coachtraject loopbaancoaching bedraagt € 1.500,-, exclusief 21% BTW. Inclusief 21% BTW is de investering € 1.815,-.

Dit bedrag is inclusief voorbereiding, vier of zes sessies, trainingsmaterialen, evaluatie en nazorg; dit bedrag is exclusief reiskosten. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.

Vergoeding voor trainingen en coaching? Mogelijk via je werkgever, de Belastingdienst of via het UWV. Lees verder of informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Ervaringen
Empty tab. Edit page to add content here.
Advies

Kosteloos adviesgesprek

Wil je weten of dit programma aansluit, bel dan 06 14 64 02 25 of stuur een e-mail naar info@teamwhatelse.nl. Graag adviseren wij je over de exacte invulling van de training.

Wil je meer weten over de diverse programma’s van Coaching what else. voor bedrijven en organisaties, lees dan verder op de site. Of wil je vrijblijvend en kosteloos kennis maken, vraag dan nu een kennismakingsgesprek aan via onze site.

Advies?

Bel 06 14 64 02 25
Else van Lier